Imobilele care până acum erau transmise cu titlu gratuit APL vor fi vândute prin licitaţii

Bunurile imobile trecute în proprietatea statului în baza dreptului succesoral (imobilele fără stăpân sau confiscate) vor fi comercializate de către Serviciul Fiscal de Stat prin licitații. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărâre cu privire la modificarea și completarea Regulamentului cu privire la modul de evidență, evaluare și vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate, ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în proprietatea statului cu drept de succesiune și a comorilor.

Olga Babanschi, inspectoare principală în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, a declarat pentru IPN că în prezent aceste imobile se transmit cu titlu gratuit autorităților publice locale (APL)în raza de administrare a cărora sunt amplasate. Prin proiectul de hotărâre se propune ca aceste bunuri să fie comercializate prin licitații publice. Scopul elaborării proiectului vizat este majorarea încasărilor la bugetul de stat prin comercializarea bunurilor imobile ce fac obiectul Regulamentului.

Comisia de licitație va stabili prețul de expunere a bunurilor imobile, dar nu mai mic decât cel stabilit în raportul de evaluare, taxa de participare la licitație și termenele de achitare a acesteia. De asemenea, Comisia va decide desemnarea câștigătorilor licitației sau, după caz, suspendarea licitației.  Cu cel puțin 15 zile înainte de începerea licitației, Serviciul Fiscal de Stat va publica în Monitorul Oficial și pe pagina sa electronică un comunicat informativ privind desfășurarea licitației.

Foto simbol Focus Energetic.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns