„Îmbătrânire și Sănătate”

Organizați într-un focus-grup de către Asociația Obștească „Centrul de Asistență Socio-Medicală la Domiciliu”(CASMED), mai mulți pensionari din oraşul Rezina, satele Boşerniţa, Ciorna şi Stohnai au discutat despre condițiile de trai, dar și despre incomoditățile cu care se confruntă zi de zi. La întrunire au participat persoane cu vârstele cuprinse între 60 și 87 de ani.

În imagine: Livia Golovatâi, coordonatoare de proiect și mode-ratoarea evenimentului, timp de două ore a discutat într-o atmosferă degajată și constructivă cu cei 20 de pensionari rezineni despre problemele cotidiene.

Audienţa a vorbit despre faptul cum este organizat transportul auto obștesc, despre starea străzilor, trotuarelor, căilor de acces către blocurile locative, cât și despre treptele ce fac legătura între blocuri locative și străzi. Participanţii la întrunire au abordat chestiuni despre starea oficiilor și a instituțiilor ce prestează servicii publice, inclusiv comunale și energetice, mai multe persoane s-au declarat nemulţumite de atitudinea autorităților publice faţă de organizarea activităţilor de odihnă şi agrement pentru persoanele în etate, implicarea acestora în viața comunității.

La finele întrunirii L. Golovatâi a menţionat că toate sugestiile, problemele abordate vor fi expuse într-un raport, care va fi prezentat autorităților orășenești pentru examinare și implementare.

Ion Perciun

 

Distribuie

Lasă un răspuns