ÎM Orhei Transport, în prag de faliment. Reacţia managerului-sef: Nu comentez! Nu ştiu! Conturile bancare ale întreprinderii muni

Conturile bancare ale întreprinderii municipale (ÎM) Orhei Transport ar fi blocate, iar angajaţii nu şi-ar fi primit salariile deja de două luni. Potrivit unor surse din cadrul întreprinderii, situaţia este îngrijorătoare, iar un consilier municipal susţine că Orhei Transport „e în prag de faliment”. În acelaşi timp, administraţia întreprinderii refuză să discute şi să ofere informaţii la acest subiect.

Managerul şef al Orhei Transport, Andrei Bostan, s-a arătat deranjat de întrebările ce i-au fost adresate de reporterul Radio Orhei, în legătură cu existenţa datoriilor salariale şi blocarea contului bancar. Acesta a exclamat: “Nu comentez! Nu ştiu!” şi a declarat categoric că nu vrea să vorbească.

Nici în cadrul şedinţei Consiliului municipal Orhei, care a avut loc spre seara zilei de luni, nu s-a reuşit obţinerea unor date despre situaţia la ÎM Orhei Transport. Asta, în pofida solicitărilor repetate ale consilierului din opoziţie Oleg Matei, de a-l audia pe managerul Bostan, cu o informare cât de succintă. Matei a declarat că, în particular, din cauza pierderilor de la transportarea gratuită a călătorilor, Orheiul riscă să rămână şi fără autobuze, şi cu datorii faţă de compania de leasing de la care acestea au fost primite, la sfârşitul anului trecut.

De amintit în context şi despre tariful – de doar 18 lei per călătorie spre Chişinău, pe ruta care a fost lansată de Primăria Orhei la începutul lunii februarie curent. De câteva zile, circulaţia autobuzelor ÎM Orhei Transport pe această rută ar fi fost sistată, în mod tacit. Asta, spre deosebire de lansarea sonoră a serviciilor ieftine, făcută cu evidenţierea meritului ex-primarului Ilan Shor care, la acea vreme, candida la funcţia de deputat în Parlament.

Distribuie

Lasă un răspuns