Igor Dodon:„Pasărea mălai visează, dar Maia Sandu Președinția visează”

Igor Dodon spune că nu planifică să își dea demisia, așa cum îi cer mai mulți politicieni din opoziție, printre care și lidera PAS, Maia Sandu. „Pasărea mălai visează, dar Maia Sandu Președinția visează”, a comentat Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”

Potrivit șefului statului, cetățenii au alte probleme acum decât prezidențialele și candidații la fotoliul de președinte. „Coborâți de pe Facebook, duceți-vă în teritoriu, pe oameni în interesează salarii, pensii, drumuri, nu alegeri. Cum demisia peședintelui va contribui la rezolvarea acestor probleme? Va crea o criză politică. Nu avem Guvern funcțional, Parlament funcțional și nici președinte, toate trei instituții paralizate, nu putem să ne permitem acest lucru, orice scop cu orice preț, mandatul președintelui e până pe 23 decembrie sau până la alegerea noului președinte”, a menționat Igor Dodon.

Acesta a subliniat că nu examinează posibilitatea de a pleca din funcție: „Va fi o decizie iresponsabilă. Pentru a ajunge la această decizie, dvs, Maia Sandu cu Șor, Candu trebuie să dați jos Guvernul, apoi trebuie să încercăm să numim de 2 ori alt Guvern și abia după se poate ajunge la a treia etapă, demiterea președintelui”.

Anterior, mai mulți deputați din opoziție, dar și politicieni, i-au cerut șefului statului să își dea demisia.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că singura soluție constituțională în situația politică din țară este demisia lui Igor Dodon și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns