Igor Dodon : “România a fost mereu alături de noi”

Președintele Igor Dodon a mulțumit statului român și președintelui Klaus Iohannis, pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro, dar și pentru medicii români veniți la Chișinău pentru a efectua misiunea de sprijin a cadrelor medicale din Republica Moldova în contextul pandemiei de Covid-19.

„Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva Covid-19.”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a declarat că Republica Moldova apreciază „în mod aparte” suportul care vine din partea vecinilor și partenerilor, în aceste „vremuri grele pentru toți”.

„Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european. (…) Astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile”, a menționat Dodon.

De menționat că prim-ministrul Chicu a avut ocazia să se întâlnească ieri cu ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, căruia i-a mulțumit pentru suportul oferit, făcând referire la cei 42 de medici și asistenți medicali.

Amintim că ieri, 30 aprilie 2020, un grup de medici şi asistenţi medicali din România au sosit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19, pe o durată de 15 zile.

Misiunea medicală a fost însoțită în Republica Moldova de către Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat și ministrul Apărării din România, Nicolae Ciucă.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns