Igor Dodon: “Plahotniuc stă în spatele blocului anti-guvernamental, lansat de Andrian Candu”

Șeful statului Igor Dodon crede că în spatele plecărilor din Partidul Democrat, ce afectează și coaliția de guvernare, ar sta fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Potrivit lui, aceleași acțiuni au avut loc și în fostul Parlament, când astfel de plecări „au distrus PL, PCRM și PLDM”. Oficialul crede că Plahotniuc ar sta și în spatele blocului anti-guvernamental, lansat de Andrian Candu și le urează „sănătate” celor care vor accepta o coaliție de guvernare cu acesta.

„RM nu are nevoie la moment de crize politice, dar de stabilitate. Observăm că mai mulți deputați și-au părăsit fracțiunile, partidele cu care au intrat în Parlament, s-a început acea practică vicioasă – traseismul politic. La moment avem 13-14 deputați, care și-au părăsit partidele, asta înseamnă mai mult de 10% din deputați. Vă amintesc ce a fost în Parlamentul precedent, când Plahotniuc a distrus pe rând mai multe partide, PL, PLDM, PCRM, acum încearcă să distrugă PD pentru că nu îl controlează, iar cei care vorbeau de valori democratice, Maia Sandu și Andrei Năstase se bucură ca niște copii că au mai plecat un deputat doi, trei”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului crede că opoziția pralamentară încearcă să formeze o nouă alianță de guvernare și le-a urat „sănătate”.

„Șor a fost o greseală că a trecut în Parlament, iar ce face Candu e ceea ce făcea Plahotniuc, eu cred că tot Plahotniuc stă în spate, dar voi acești 4 lideri ( n.n. Maia Sandu, Andrei Năstase, Pavel Filip, Zinaida Greceanîi) dacă vedeți că se merge pe formula Plahotniuc, întâlniți-vă, discutați. Mergeți la anticipate, nu o sa intru în detalii. Dacă este decizie politică, se vor găsi și soluții, pentru că la alegeri parlamentare anticipate nu trece niciunul dintre aceștia care s-au vândut din 3-4 partide. Voi vreți să vă asumați cu ei guvernarea, vreau să vă urez… sănătate, succes nu, pentru că succes într-o astfel de guvernare nu va fi, dar de sănătate, în condiții de Covid-19, au nevoie toți”, a adăugat Igor Dodon.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns