Igor Dodon: “Eu pot să-l înaintez pe Chicu încă de 2-3 ori și nimeni n-o să poată să mă impună să semnez alt candidat la funcția de prim-ministru”

Igor Dodon atrage atenția că fără acceptul șefului statului nu poate fi numit un alt Guvern. Potrivit lui, chiar dacă s-ar recurge la înlăturarea președintelui din funcție pentru semnarea decretului de numire a unui nou cabinet de miniștri, acest drept i-ar reveni președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Dar nu reușesc că numească un alt Guvern pentru că un alt candidat la funcția de prim-ministru este înaintat de președintele țării. Eu pot să-l înaintez pe Chicu încă de 2-3 ori și nimeni n-o să poată să mă impună să semnez alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Dodon la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, citat de TV8.

El a menționat că dacă opoziția ar numi un Guvern, aceasta ar fi „dezastru pentru țară”, dar ar fi „varianta ideală” din punct de vedere politic pentru Partidul Socialiștilor și pentru Igor Dodon.

Eu cred că, teoretic, un alt Guvern, în caz dacă ajungem la scenariul trei, poate fi, dar poate fi doar cu participarea PSRM și cu acceptul președintelui țării”, a notat Igor Dodon.

Distribuie

Lasă un răspuns