Igor Dodon, după ședința Consiliul Suprem de Securitate: Compania „Avia-Invest” nu a fost înstrăinată

Președintele Igor Dodon a anunțat după Consiliul Suprem de Securitate că au fost discutate trei aspecte importante privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău şi tranzacția anunțată în spațiul public, privind vânzarea companiei Avia Invest SRL.

Potrivit unimedia.info, I.Dodon a spus:“Eu vă dau doar un exemplu: în acordul de concesiune a fost indicat că investitorul privat are dreptul să perceapă de pe fiecare pasager suma de 9 euro; doar anul trecut numărul de pasageri în Aeroportul Internațional Chișinău a fost de 2,8 milioane, investitorul acumulând peste 24 de milioane de euro. Înmulțiți 24 milioane de euro la 49 de ani și veți ajunge la suma de aproape 1 miliard de euro, care sunt achitați din contul oamenilor.Statul îi cedează tot pentru ca să atragă investiții de 244 de milioane de euro, dar îi dă dreptul să ia de pe contul cetățenilor 1 miliard de euro, în afară de alte taxe. Asta pentru cei care au fost la guvernare în 2013-2015 și se laudă că au făcut un acord în interesul statului. Unde-i interesul statului?”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a mai declarat că nu au fost înstrăinate cotele de capital din Avia Invest: Așa cum a fost cu jumătate de an în urmă, un an în urmă, cine era proprietar la Avia Invest, sunt aceeași proprietari ai companiei, nu a fost cedat.

La final, șeful statului este de părerea că, contractul trebuie să fie reziliat.

Amintim că la 19 august 2019, s-a anunțat că 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost achiziționată de NR Investments Ltd, un vehicul de investiții imobiliare din Guernsey, Insulele Channel.

 

Distribuie

Lasă un răspuns