Igor Dodon, despre relaxarea restricțiilor: „Eu nu exclud că elevii vor reveni la școală la 1 septembrie”

Autoritățile moldovenești vor relaxa treptat restricțiile impuse de starea de urgență, în dependență de evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19. Totuși, există o mare posibilitate ca instituțiile de învățământ să nu se mai deschidă până la 1 septembrie, a declarat președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la UNIMEDIA.

Șeful statului a declarat că atâta timp cât nu există un vaccin pentru virusul Covid-19, în Republica Moldova ne putem aștepta la mai multe valuri de infecții cu acest coronavirus, însă, asta nu înseamnă că țara își permite să mențină atâta timp restricțiile impuse prin starea de urgență.

Igor Dodon a spus că autoritățile au luat în calcul relaxarea restricțiilor în câteva etape.

În prima etapă, dacă pe parcursul săptămânii curente ne vom menține la nivelul 100-150 de cazuri depistate pozitiv de Covid-19, cel mai probabil va urma o relaxare începând cu 27 aprilie, ceea ce înseamnă ieșirea la lucru a bugetarilor și scoaterea interdicțiilor pentru unele genuri de activitate, cum ar fi Horeca”, a declarat președintele.

Cea de-a doua etapă ar însemna scoaterea încă a unui șir de restricții la data de 15 mai, când expiră starea de urgență.

Cea de-a treia etapa ține de reluarea activității sistemului educațional. Nu exclud că elevii vor reveni la școala la 1 septembrie”, a spus oficialul. Această etapă se preconizează la începutul lui iunie.

O parte din restricții se vor menține în continuare, în special ceea ce ține de evenimentele cu participarea a mai mult de 50 de persoane. „Eu cred că aceste restricții se vor menține încă câteva luni”, a precizat Igor Dodon.

Imagine simbol.

Distribuie

Lasă un răspuns