Igor Dodon despre convorbirea telefonică înregistrată: “Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre”

„Un fals evident”. Este reacția președintelui Igor Dodon la înregistrarea audio apărută, în acestă dimineață, în spațiul public. Șeful statului susține că urmează să sesizeze organele competente petru „investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri”. 

Igor Dodon a ținut să facă aluzie la personalitatea fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, atunci când a scris despre decizia anulării rezultatelor alegerilor locale noi, conform cărora Andrei Năstase a ieșit învingător.

„Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc”, a scris Igor Dodon.

Șeful statului afirmă că urmează să sesizeze oamenii legii. Totodată, Dodon a spus că se așteptă ca în timpul apropiat să mai apară „astfel de falsuri”.

„Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptăm să apară și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorală, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau în spatele unor astfel de campanii să răspundă în fața legii pentru faptele lor, atât cei care le comandă, cât și cei care le execută”, a declarat Dodon.

AGORA amintește că o discuție telefonică în care sunt înregistrate voci ce par să semene cu cele a președintelui Igor Dodon și a primarului general al capitalei Ion Ceban, a apărut în spațiul public. Cei doi discută despre „o variantă” pentru anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău unde Andrei Năstase ieșise câștigător.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns