Igor Dodon despre candidatura lui Andrei Năstase la prezidențiale : “Este o decizie intelgintă”

Anunțarea lui Andrei Năstase drept candidat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, este o decizie inteligentă. Cel puțin asta spune președintele Igor Dodon.

„Eu îi urez succese orișicărui cetățean al Republicii Moldova, care a luat decizia să participe la campania prezidențială. Mai este timp până în septembrie. Unii au decis să se lanseze mai devreme pentru a pune în situație de șah foștii sau actualii parteneri. Eu înțeleg această mișcare, este o mișcare inteligentă. Nu am decât să le urez succese. Eu încă nu sunt în campania electorală. Noi avem alte priorități”, a declarat președintele după depunerea de flori de dimineață.

Întrebat dacă o să participe la alegerile prezidențiale, Dodon a spus că „timpul va arăta”.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a fost anunțat drept candidat al formațiunii politice la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, deși „sondajele îi ofereau lui mai multe șanse de câștig”, spune liderul Platformei DA. Maia Sandu a pierdut atunci, în turul doi, în fața lui Igor Dodon, cu o diferență de peste 4 puncte procentuale.

Andrei Năsatse a spus, în repetate rânduri, că cedarea sa din 2016 a fost una „fără precedent” și nu singura de până acum și așteaptă ca și alți lideri, declarați pro-europeni, să „renunțe la orgolii pentru o strategie națională”.

Distribuie

Lasă un răspuns