Igor Dodon ar fi primit, în anii 2013-2014, sute de mii de euro de la liderul Partidului Șor, Ilan Șor

Președintele Igor Dodon ar fi primit, în anii 2013-2014, sute de mii de euro de la liderul Partidului Șor, Ilan Șor. Declarația a fost făcută de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Morari a precizat că în celebra geantă, pe care i-ar fi transmis-o Șor președintelui, s-ar fi aflat 1,5 milioane de euro.

„Dosarul este la faza urmăririi penale. Atunci s-a pornit dosar penal pe faptul coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Ilan Șor a fost audiat, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat. Șor a fost audiat și a spus că în 2013-2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu funcție de demnitate publică care este președintele RM, atunci avea altă funcție. El a mai declarat sub semnătură că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon zboruri care au fost acceptate de Dodon. Fie pentru călătorii de lux”, a spus Morari.

Fostul șef de la Procuratura Anticorupție a menționat că, în prezent, nu știe care este soarta dosarului deschis pe acest caz, dar a dat asigurări că atunci când a plecat de la Procuratură, dosarul era în gestiune.

AGORA precizează că în luna septembrie 2019, deputatul lipsit de imunitate, Ilan Șor, a oferit un interviu  și a răspuns la întrebarea ce era în geamantanul pe care i l-ar fi transmis câțiva ani în urmă actualului președinte Igor Dodon.

„În geanta neagră erau bani, desigur. Bani pe care Filat i-a transmis lui Dodon ca să-l voteze pe președintele Timofti. Filat a luat banii de la BEM, iar Dodon a votat mișelește pentru Timofti contra sumei de 3 milioane de dolari. Au fost mai multe genți. Dar oricum nu are rost să vorbesc despre asta, pentru că Procuratura Generală acum e sub controlul lui Dodon. Am dovezi, dar e devreme să vorbesc despre ele. Justiție nu avem, procuratura e subjugată… Aceste dovezi acum poți să le scurgi cu apa de la toaletă”, a spus Șor.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute în februarie 2019, Ilan Șor a declarat că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. De exemplu, că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Dodon. Șor a venit la conferință și cu o geantă, despre care a spus că este asemănătoare celei pe care i-a dat-o în trecut lui Igor Dodon.

Președinția a negat acuzațiile, menționând atunci că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral”.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns