Ideea înfrățirii Orheiului cu Bacăul a pornit de la o inițiativă civică

În imagine: Pavel Cucuruzean (la stânga) şi președintele Consiliului Judeţean Bacău Sorin Brasoveanu au făcut încă un pas pentru Re-Unire.

 

Inițiativa lui Pavel Cucuruzean, arhitect-șef la un birou de arhitectură din Orhei, de înfrățire a Consiliului Raional Orhei şi Consiliului Județean Bacău, a fost acceptată unanim de către consilierii raionali din Orhei. La o ședință recentă, administraţia raionului a lansat acţiunea ”Implică-te și tu!”, care îşi propune drept scop stimularea unor inițiative populare de apropiere a  celor două maluri ale Prutului. 

Pavel Cucuruzean ne-a relatat că de mai mulți ani colaborează cu Ordinul Arhitecților din România, participă în calitate de conferențiar din partea Uniunii Arhitecților din Republica Moldova în cadrul Programului transfrontalier “Moldova Reper – 2030”. Astfel, a decis să se angajeze plenar în promovarea raionului Orhei pe arena europeană, implicarea lui în diverse programe investiționale.

”Ideea unei relații de înfrățire cu Bacăul a fost salutată de către colegii mei de peste Prut, care au transmis mesajul nostru dlui Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Judeţean Bacău. Înfrățirea presupune stabilirea de parteneriate, schimburi de experiență, cooperarea între specialiști, consultații privind diverse practici participative, proiecte comune de atragere a investițiilor”, a menționat dl Cucuruzean.

Dumnealui este de părere că înfrățirea raionului Orhei cu județul Bacău este un prim pas din programul propus spre realizare.

„În curând, sper să apară și alte regiuni din România și Israel, care vor încheia tratate de colaborare cu noi. Raionul Orhei în câteva luni va beneficia de un eveniment pilot pentru Republica Moldova. Este vorba de un Forum transfrontalier, dedicat primarilor din raionul Orhei și specialiștilor pe domenii, care va aduce specialiști conferențiari cu renume european și programe europene. Consider că proiectul va avea o continuitate istorică şi cu beneficii pentru comunitate”, a adăugat arhitectul.

Consiliul Raional Orhei apreciază activismul civic al lui Pavel Cucuruzean și îndeamnă cetățenii raionului să-i urmeze exemplul.

 

Ion Cernei      

Distribuie

Lasă un răspuns