Iată cum votează studenţii la prezidenţiale

Studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi în instituţii de învăţământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă au trei oportunităţi pentru a putea vota la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, transmite IPN.

 

Comisia Electorală Centrală menţionează că aceştia se pot prezenta, în ziua votării, la secţia de votare unde domiciliază sau îşi au reşedinţa valabilă conform actului de identitate.

La fel, pot să-şi declare locul nou de şedere, cel târziu până pe 29 septembrie inclusiv, la primăria sau pretura de sector (în cazul municipiului Chişinău), pentru a putea fi înscrişi în lista electorală de la secţia de votare corespunzător locului şederii. Declaraţia se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fişa de însoţire în original şi în copie. După depunerea declaraţiei, persoanele vor fi înscrise în lista electorală de bază a secţiei de votare în care urmează să voteze.

În cazul în care nu reuşesc să-şi declare locul nou de şedere până pe 29 septembrie, alegătorii pot să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare. Această procedură este valabilă în perioada 10-29 octombrie. În baza certificatului pentru drept de vot, în ziua alegerilor, cetăţenii se înscriu în lista suplimentară, iar certificatul rămâne la biroul secţiei de votare şi se anexează la lista suplimentară.

Foto simbol: vocea.md

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns