Ianuarie şi martie fără Şor la Teleneşti

Sâmbătă Partidul Şor a organizat o conferinţă a adepţilor săi la Teleneşti, iar oamenii au fost aduşi în mod organizat, din aproape toate satele raionului. Vreo 20 de copii îmbrăcaţi în salopete şi chipiuri cu siglele Partidului Şor, veniţi împreună cu organizatorii evenimentului fie din Orhei, fie din Chişinău, se ocupau de înregistrarea invitaţilor. La Direcţia Educaţie Teleneşti ne-au spus că nici un elev de la instituţiile din Teleneşti nu a participat la manifestarea respectivă. 

Martorii evenimentului susţin că o bună parte din cei prezenţi nici nu au ştiut pentru ce au fost invitaţi la Teleneşti, altora li s-a făgăduit masă și câte 200 de lei. Mai mulți primari cu care am stat de vorbă mi-au spus că nu au știut despre evenimentul de sâmbătă şi nici n-au trimis pe nimeni în centrul raional. Tatiana Cojocaru, pensionară MAI, ne-a relatat că, împreună cu alţi teleneşteni, a organizat un mic protest cu placate pe care era scris: „Şor – hoţ”, „Întoarce miliardul furat!”.

”Pe panoul din faţa Casei de cultură era scris că intrarea este liberă, dar de fapt erau admişi numai cei care prezentau carduri cu sigla Partidului Şor, cărora li se eliberau şi nişte tichete. Totuşi am reuşit şi noi să intrăm în sală. Dar Șor nu era acolo. M-a zguduit faptul că între cei prezenți am văzut profesori, medici pensionați”, ne-a spus dna Cojocaru.

Ion Corman, profesor pensionar de la Ciulucani a adăugat în aceeaşi ordine de idei:

”Cei care au un pic de discernământ prea bine își dau seama că acest Șor face parte din mercenarii care au declanșat războiul hibrid contra noastră. Or, nu întâmplător îl au pe rusul de serviciu Klimenko. Misiunea ăstora este să manipuleze lumea pe fonul sărăciei și lipsurilor, ca mai apoi cei rămași fără pic de judecată să strige: ”Putin, adă trupele!”, este de părere profesorul.

Asta a fost a doua venire a echipei lui Șor la Telenești de la începutul anului curent. Prima dată aceștia s-au prezentat la finele lui ianuarie, aducând cu sine o caricatură de “film” din care reieșea că Șor nu poartă nici o vină pentru miliardul furat și că jaful secolului ar fi fost săvârșit până la venirea lui în fruntea “Băncii de Economii”. Șor nu s-a prezentat nici sâmbătă la Telenești, unde acţiunea era dirijată de Marina Taubert, adjuncta lui în partid.

Din autoritățile orașului și raionului Telenești nimeni nu a participat la acţiunea respectivă, iar la Secţia Cultură ne-au informat că sala a fost arendată din timp.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns