Hramul Orheiului: fară oficialitățile raionale, fără Șor

Festivitățile prilejuite de Hramul orașului Orhei s-au desfăşurat cu mai puțini vizitatori, dat fiind timpul nefavorabil, deși centrul orașului a fost pregătit cu mult fast, intrând în tradiţie deja covorul cu o lungime de peste 200 metri aşternut pe carosabil, umbrelele galbene și baloanele albe deasupra străzii Vasile Lupu.

După slujba religioasă de la Biserica ”Sfântul Dumitru”, coloana compusă din oficialitățile orășenești, angajați ai întreprinderilor municipale au mers spre monumentul domnitorului Vasile Lupu, unde au fost depuse flori.

La sărbătoare au lipsit reprezentanții conducerii de prim rang a raionului, chestie fără precedent în ultimii ani. Pe scena improvizată au urcat cei trei viceprimari (Cristea, Dandara, Apostolova) și o parte din consilierii fracțiunii majoritare din Consiliul Orăşenesc Orhei, primarul Şor aflându-se în arest. Oaspeţii din străinătate au fost reprezentaţi de către Vasile Ouatu, consilier și om de afaceri de la Piatra-Neamț, Cetățean de Onoare al Orheiului.         

Conform tradiției, mai multe cupluri din Orhei, care și-au unit destinele acum 25, 50 și 60 de ani au primit premii bănești. A fost omagiată şi cea mai vârstnică locuitoare a orașului Orhei, Nadejda Croitoru de 96 de ani, dar și nou-născuta Dumitrița Dima, care a văzut lumina zilei chiar în ajunul Hramului Orașului.

Vremea rea a fost cauza unui incident la festivitate. Când cobora de pe scenă pentru a felicita cuplurile de orheieni, viceprimara Reghina Apostolova a lunecat şi a căzut pe asfalt. În timp ce viceprimarul Valerian Cristea și-a urmat calea, în ajutorul Reghinei Apostolova au sărit mai mulți însoțitori.

Orășenii prezenți la festivitate au fost serviți gratuit cu o porţie de cârnați, iar după-amiază până seara târziu la Centrul de Cultură ”Andrei Suruceanu” s-a desfăşurat un program artistic.   

Ion Cernei 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns