Horodişte – sat de gospodari

Duminică, în căminul de cultură din satul Horodişte, raionul Rezina a avut loc o festivitate de zile mari, dedicată aniversării de 552 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

De fapt, asemenea activităţi aici se organizează în fiecare an. De data aceasta sărbătoarea a început cu intonarea Imnului de Stat al Republicii Moldova și Imnului satului Horodiște, interpretat de artiști amatori și elevi din sat, (autorul textului şi melodiei Saveliu Cojocaru, cunoscut om de artă din republică).

S-a oficiat un scurt serviciu divin pentru sănătatea sătenilor.

După tradiţie, primarul comunei, Dorel Iurcu a prezentat o dare de seamă despre activitatea administraţiei locale în anul curent, referindu-se şi la proiectele ce urmează a fi implementate. Sursa foto: consiliu.rezina.md

Președinta raionului Rezina, Eleonora Graur a menţionat că apreciază înalt activitatea administraţiei publice şi a locuitorilor comunei.

Mai multe familii din sat au primit cadouri din partea primăriei. Amatorii de sport şi-au măsurat puterile în cadrul competiţiilor organizate cu ocazia Zilei satului, gospodinele şi-au etalat abilităţile culinare. În continuare publicul a fost delectat de interpreţii Ana Puică și ansamblul „Potcoava”, dar şi de artiştii amator locali, micuţii de la Grădiniţa “Romaniţa”, toate launloc făcând ca oaspeţii şi sătenii să se simtă foarte bine

Dumitriţa Proca, stagiară

Distribuie

Lasă un răspuns