Hepatita virală A face ravagii în raionul Orhei

Timp de două luni, într-o singură localitate din raionul Orhei au fost înregistrate aproape 20 de cazuri de hepatită virală A. Virusul periculos i-a atacat pe copiii din grădiniţa şi gimnaziul satului Voroteţ, comuna Chiperceni – ambele instituţii aflându-se în aceeaşi clădire, relatează www.radioorhei.info.

În perioada lunilor decembrie trecut şi ianuarie curent au fost diagnosticaţi cu hepatită virală A 4 preşcolari şi 15 gimnazişti, iar în prima săptămână a lunii februarie au fost înregistrate încă 2 îmbolnăviri.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică Orhei, numărul îmbolnăvirilor cu hepatită virală A, înregistrate în raionul Orhei în ultimele două luni este deja mai mare decât totalul cazurilor din precedenţii 8 ani când, în perioada 2008-2015, au fost înregistrate numai 14 îmbolnăviri.

De notat că în anul 2016, în raionul Orhei a mai existat un focar al infecţiei – în satul Zahoreni. Aici, în lunile februarie-martie au fost diagnosticaţi cu hepatită virală acută câţiva copii din gimnaziul din localitate, precizează sursa citată.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns