Hai la glume, că sunt bune!

De Ziua internațională a umorului, Casa de Cultură din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, și-a deschis larg ușile pentru toți iubitorii de glume. Al treilea an consecutiv, festivalul umorului vânătoresc ”Hai la glume, că sunt bune!” este găzduit de baștina marelui umorist Gheorghe Urschi.

Astfel, împreună cu artiștii amatori din raionul Șoldănești, să sărbătorească ziua păcălelilor, la Cotiujenii Mari au venit mai mulți reprezentanți ai asociațiilor vânătorești din Criuleni, Soroca, Florești și din Chișinău.

Cei prezenți la manifestație au rămas satisfăcuți de atmosfera și dispoziția creată de evoluarea colectivelor artistice. Mai mulți dintre localnici salută desfășurarea festivalului la baștina lui Gheorghe Urschi. Dânșii sunt mândri că au posibilitatea să se veselească și să zâmbească împreună cu artiștii amatori, să trateze cu ospitalitate oamenii de creație din țara noastră.

După cum am fost informați la Consiliul Raional Șoldănești, festivalul umorului vânătoresc este desfășurat cu susținerea administrației publice locale şi suportul financiar al Consiliului Raional Șoldănești. Administrația raionului Șoldănești în frunte cu Svetlana Rotundu este convinsă că acest festival-concurs trebuie să se desfășoare anual, în pofida tuturor dificultăților.

Potrivit membrilor juriului, aprecierea participanților la concurs a fost dificilă. Artiștii s-au dovedit a fi pregătiți și entuziasmați.

Juriul a hotărât ca locul întâi să fie oferit la două colective de artiști amatori: copiilor de la Centrul de Creație din orașul Șoldănești, care au prezentat fragmentul “Săritură fără prăjină” (în imagine) şi co-lectivului de artişti amatori din satul Cotiujenii Mari.  

Tudor Colac, cunoscutul etnolog, doctor în filologie, om de artă, președintele juriului festivalului-concurs, a insistat că acest festival este unical în tot spațiul românesc, care adună oameni înfrățiți cu umorul.

Participanților la sărbătoare le-au fost înmânate trofeie, diplome și premii bănești. Surpriza sărbătorii a fost spectacolul prezentat de  actorii de la Teatrul “Guguță” din capitală. Aceștia au venit în scenă cu piesa “Păcală și Tândală” în viziunea lui Gheorghe Urschi.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns