Guvernul Sandu a picat. Moţiunea de cenzură a fost votată de socialişti şi democraţi

Guvernul Sandu a fost demis, marţi, la sedinţa parlamentului, cu votul a 63 de deputaţi, dintre care 33 de socialişti şi 30 de democraţi. Deputaţii din Partidul Şor s-au abţinut.

Moţiunea de cenzură a fost înaintată de socialişti împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că premiera şi-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. În timpul examinării, în fața clădirii Parlamentului sute de oameni au protestat împotriva moţiunii de cenzură şi în susținerea Guvernului Sandu.

Anterior, la propunerea Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor, cu susținerea deputaților PD, în total 65 de deputați, prin moțiune de cenzură a fost doborât Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț. Și Guvernul condus de liberal-democratul Vlad Filat a căzut în martie 2013, tot în urma unei moțiuni de cenzură depuse de Partidul Comuniștilor şi susţinute de 54 de deputați, inclusiv democrați, socialiști și doi neafiliați. Iar în 1999, o majoritate parlamentară constituită din comuniști, creștin-democrați și independenți desprinși de formațiunile de centru-dreapta au votat pentru demiterea Guvernului Sturza, demitere sprijinită și de președintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Distribuie

Lasă un răspuns