Guvernarea interceptează telefoanele opoziţiei?

 În imagine: Chiril Moţpan

Luni, Partidul Șor a postat pe o reţea de socializare imagini video de la un miting de protest împotriva partidelor de opoziție – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), cu sute de persoane adunate în fața Primăriei Orhei. Potrivit vorbitorilor – vicepreşedinta partidului, Marina Tauber, primara comunei Jora de Mijloc, dar şi viceprimarele municipiului Orhei Reghina Apostolova, Diana Memeț, Marina Cravcenco, – manifestaţia a fost organizată în calitate de antiprotest la un protest al partidelor de opoziţie proeuropene preconizat în această zi la Orhei. Oamenii lui Şor i-au etichetat pe protestatarii inexistenți cu mai multe cuvinte disprețuitoare și ofensatoare.

În aceeaşi zi, Chiril Moțpan, vicepreşedintele Platformei DA a plasat pe reţelele de socializare o informaţie în care afirmă:

“L-am telefonat duminică, pe Victor Mudrea, președintele OT Orhei, și i-am propus să organizăm o acțiune de protest la Primăria hoțului de miliarde Șor. Victor a susținut cu entuziasm ideea. Ceea ce nu știau sculele lui Plahotniuc, care ne-au interceptat ilegal discuția, e că era vorba de o farsă!”, scrie C.Moţpan, întrebând cum de conţinutul unei discuţii private la telefon a ajuns la Şor și dacă Procuratura Generală va porni vreo investigație vizavi de acest caz.

„Trăim într-o țară în care drepturile omului nu mai au nicio valoare. În R. Moldova, regimul de la guvernare ne interceptează ilegal convorbirile telefonice, suntem filați, ni se organizează provocări și se deschid dosare penale pe motive inventate. Serviciile specializate ale statului, întreținute din banii noștri, lucrează pentru hoți și criminali. Cine a avut grija să-i transmită hoțului de miliarde Șor mesajul meu? Cine va răspunde pentru interceptările neautorizate? FARSA a reușit! Șor, Tauber, împreună cu toți plahotniucii au rămas cu buzele umflate! Zeci de autocare plătite pentru a transporta sutele de cetățeni din toată țara și… nici pomină de protest! Alte milioane de lei vor fi plătiți pentru informațiile obținute fraudulos.

Dar noi, oamenii simpli, ce să mai credem despre drepturile omului? Procuratura are sau nu motiv să pornească o investigație cu privire la securitatea convorbirilor telefonice și, implicit, încălcarea drepturilor cetățenilor? Sau oricine plătește poate obține acces la discuțiile noastre telefonice? În baza cărei legi discuția mea privată a ajuns la Șor? Această farsă scoate în evidență, încă o dată, mârșăvia regimului. Faptul că nimeni, dar absolut niciun cetățean al Republicii Moldova nu mai poate fi sigur că informațiile cu caracter personal nu vor ajunge în posesia unor răufăcători. Cine mai pune la îndoială faptul că Republica Moldova este un stat mafiot?”, s-a revoltat Chiril Moțpan.

 

Distribuie

Lasă un răspuns