Guvernarea are nevoie de pensionari săraci

 

Începând cu 01 aprilie 2018, Guvernul a indexat pensiile pentru limita de vârstă cu 6,6%. Adică cele 532 178 de persoane care beneficiază de acest tip de pensii vor primi suplimentar în medie câte 96 de lei. Pentru asta Guvernul a rezervat în bugetul anului curent 553 mln lei, motivând că mai mult nu are de unde. De fapt, rezerve pentru a dubla, cel puţin, cota indexării există.

Pentru deservirea împrumutului luat de la Banca Naţională în scopul acoperirii miliardului furat Cuvernul achită anual peste 810 milioane de lei. Adică, dacă acest furt în proporţii deosebit de mari, care s-a produs nu fără concursul guvernanţilor, n-ar fi fost pus pe spatele contribuabililor, autorităţile aveau posibilitate să majoreze pensiile lunare ale celor 532 178 de pensionari cu încă 122 de lei.

Rezerve similare, fără doar şi poate, în bugetul ţării s-ar mai găsi. De exemplu, la indicaţia liderului PDM, Guvernul şi Parlamentul, în regim de urgenţă, au găsit peste 200 milioane de lei pentru a construi la marginea Chişinăului, retrăgând din circuitul agricol pe totdeauna 90 ha de teren agricol, o Arenă pentru sport.

Lista capriciilor PDM–ului, finanţate din banii publici, poate fi continuată. Şi asta pentru că bunăstarea populaţiei nu figurează pe lista priorităţilor guvernanţilor. Dimpotrivă, ei au nevoie de pensionari şi invalizi săraci. Pentru că anume aceştia constituie contingentul lor principal de alegători. Or, omul sărac uşor poate fi manipulat şi amăgit cu fel de fel de „binefaceri” şi „semne de atenţie”. Dacă în Republica  Moldova n-ar fi atâţia sărmani, cine ar accepta să-i voteze ori să meargă la mitingurile socialiştilor sau ale democraţilor  pentru o pungă de macaroane sau 100 de lei? Pe cine ar ademeni în partidul său Şor cu magazinele sale sociale sau cârnăciorii de doi bani?

Sunteţi mulţumiţi de o asemenea „atenţie şi susţinere”, stimaţi pensionari? Atunci, după cum spune preşedintele Dodon, fiţi buni şi nu vă „diorgăiţi”, dar aşteptaţi cuminţi câte zile mai aveţi pomenile celor de la guvernare.

Foto simbol vocea.md

Tudor Codreanu

Distribuie

Lasă un răspuns