Grupare infracţională specializată în comiterea unei serii de spargeri din locuinţe-destructurata!

Poliţia a destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea unei serii de spargeri din locuinţe în proporții deosebit de mari.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu angajaţii IP Teleneşti şi Procuraturii din Teleneşti, cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger”, la 28 decembrie 2018, au destructurată o grupare infracţională specializată în comiterea atacurilor tâlhăreşti şi furturilor din locuinţe.

Potrivit igp.gov.md, suspecţii, s-au dovedit a fi doi tineri de 24 şi respectiv 25 de ani, domiciliați în raionul Teleneşti. Liderul grupării este fost angajat al Trupelor Speciale, posedând o pregătire fizică bună, fapt care îl ajuta la pătrunderea în locuinţe şi imobilizarea victimelor.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate de poliţie, s-a stabilit că gruparea respectivă activa de jumătate de an în zona Centru a ţării, având fiecare în parte roluri bine determinate. La fel, până la comiterea infracţiunii, aceştia filau victimele acumulând informaţii despre programul zilnic a acestora.

Totodată, în procesul de documentare poliţia a acumulat probe concludente privitor la complicitatea suspecţilor în comiterea unui atac tâlhăresc şi un furt în proporţii. Aceştia, pătrundeau în locuinţe prin deteriorarea uşilor şi geamurilor, fiind mascaţi cu cagule pe faţă, aplicând victimelor lovituri cu pumnii în regiunea feţei, ulterior imobilizându-le picioarele şi mâinele cu benzi din plastic, ameninţându-i cu un pistol. După care sustrăgeau sume de bani, arme de foc, bijuterii din aur şi alte lucruri de preţ. În total victimelor le-au fost cauzate pagube materiale estimate la aproximativ 500 000 lei.

Reţinerea bănuiţilor a fost decisă după ce poliţiştii au stabilit că aceştia pregătesc comiterea unui atac tâlhăresc cu folosirea armei de foc în privinţa unui om de afaceri din municipiul Chişinău.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în automobilele suspecţilor au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri: 3 pistoale de foc (anterior sustrase), circa 200 de cartuşe, încărcătoare, mijloace băneşti, obiecte din aur, benzi din plastic care erau folosite la imobilizarea persoanelor, cagule, mănuşi, răngi metalice folosite la forţarea uşilor şi geamurilor.

La moment, suspecţii au fost reţinuţi şi plasaţi în arest pe un termen de 72 ore.
A fost iniţiată o cauză penală în baza art. 188 al. 2 “Tâlhărie” şi art. 186 al.5 “Furt în proporţii deosebit de mari”. Conform legislaţiei în vigoare suspecţii riscă o pedeapsă de la 7 la 12 ani.

Actualmente, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, inclusiv stabilirea implicării acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi verificarea provenienţei bunurilor depistate şi ridicate.

Distribuie

Lasă un răspuns