Grădinița de copii va fi reparată pe bani românești

Saharna Nouă este singura comună rurală din raionul Rezina în componența căreia intră 3 localități: Saharna Nouă, Buciușca și Saharna. Cu toate acestea numărul de populație este modest, constituind 1521 de locuitori. Localitatea de reședință este satul Saharna Nouă. Aici sunt amplasate gimnaziul, casa de cultură, grădinița de copii, alte edificii de menire social-economică și administrativă.

Potrivit relatărilor dnei Maria Macrii, primara comunei Saharna Nouă, în anul 2017 Grădinița de copii „Ghiocel” cu capacitatea de 60 de locuri va fi reparată capital totalmente din banii veniți din partea Guvernului României, adică fără contribuția populației: costul lucrărilor de reparaţie constituie 799 898 lei MD, pe când  alocația românească este de 800 mii lei MD. “Colaborarea comunei noastre cu Guvernul României în problema dată este pentru a doua oară. În anul trecut din banii românești grădinița noastră s-a ales cu mobilier nou, echipament pentru bucătărie, un teren de joacă, în sumă totală de 380 mii lei MD”, susține dna primară.

Dna M. Macrii a mai relatat, că la moment grădinița este frecventată de 30 de pici, dar bucură faptul că, fie și nesemnificativ, natalitatea este în creștere. “Zilele acestea grădinița de copii din s. Saharna Nouă a fost vizitată pentru a se concretiza viitorul volum al lucrărilor de reparație, așa că suntem încrezuți că în anul ce vine vom avea o grădiniță de copii mai modernă și mai adorată de micuți”, a mai spus primara Maria Macrii.

În imagine: Primara comunei Saharna Nouă, Maria Macrii

 

Ion Perciun 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns