Goană prin cifre, ironie şi revoltă. „Vă rog să votați!”[…] ”Citiţi măcar denumirile!”

Viteza ameţitoare cu care se iau deciziile la şedinţele în plen, dar şi atitudinea ignorantă a consilierilor puterii au provocat revolta celor câţiva consilieri din opoziţie, care au mai rămas în Consiliul Municipal (CM) Orhei, relatează radioorhei.info.

S-a întâmplat la şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal Orhei din 13 octombrie, care, ca şi alte întruniri de acest fel, s-a desfăşurat fulgerător.

În doar o jumătate de oră au fost aprobate 12 decizii, chiar dacă mai bine de jumătate dintre acestea au fost incluse suplimentar pe ordinea de zi.

Încercările unor consilieri din opoziţie de a adresa întrebări sau a-şi expune opinia rămâneau neobservate sau erau astupate de vocea preşedintelui permanent al şedinţelor CM Orhei, consilierul fracţiunii majoritare, Evgheni Pisov. Acesta pronunţa doar numărul proiectului de decizie şi demara imediat procedura votării. Goana prin cifre l-a făcut pe consilierul Mihai Tihon să-i recomande, ironic, lui Pisov să citească măcar denumirile proiectelor de decizii, pentru că „o parte din consilieri nici nu reușesc să voteze”.

În replică, preşedintele Pisov a întrebat, retoric, dacă cineva este împotriva soluţionării unor probleme sociale, care sunt supuse votului şi a punctat că nu vede rostul discuţiilor în plen, după ce s-a discutat suficient la şedinţele comisiilor de specialitate. Președintele ședinței a rămas pe poziții și atunci când un consilier din opoziție a exclamat că nici  la comisii discuțiile nu reușesc.

Nedumerirea consilierului Iurie Lupacescu privind apariția pe tapet a unui proiect de decizie care nu a fost examinat nici la şedinţa comisiei din care el face parte s-a pierdut în apelul sonor la vot al lui Evgheni Pisov.  După votare, Lupacescu s-a ridicat în picioare și a declarat oficial  că dacă  va continua „astuparea gurii la consilieri” şi mai ales lui personal,  el nu va mai veni la şedinţe.

Video pe radioorhei.info, www.cuvintul.md

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns