Gimnaziul Chițcani are acum o sală de sport modernă

Prima lecţie în noua sală

 

Ziua de 1 octombrie a fost una importantă pentru cei peste 200 de elevi de la Gimnaziul “V.Cordineanu” din comuna Chițcanii Vechi, Teleneşti şi pentru întreg satul: aici a fost dată în folosință o sală de sport modernă.

După cum a relatat pentru ”C” Alexei Mereuță, inginer-constructor, responsabil tehnic la acest obiectiv, lucrările au costat trei milioane de lei. Acum sala are un aspect arhitectonic original, aici vor putea fi desfăşurate competiții de amploare:

”Lucrările au fost executate de SRL “Vitantis Plus” din Chișinău, au durat circa trei ani, dar până la urmă avem un obiectiv cu care satul se poate mândri”, a remarcat expertul.

Tamara Cucu, directoarea gimnaziului, a accentuat că noua sală, care se află în curtea școlii, îmbină armonios modernitatea cu tradițiile satului:

”Școala noastră a fost zidită în 1932 în mare parte graţie deputatului Sfatului Ţării Andrei Găină, consăteanul nostru. Clădirea a avut rezerve de extindere a spațiilor şi în anii 60 au fost construite încă două aripi. Dar atunci o sală de sport nu a intrat în conceptul reconstrucţiei. Acum avem toate condițiile pentru practicarea sportului, fortificarea sănătății elevilor, dar și a maturilor”, ne-a spus dna directoare.

Alina Pascaru, șefa Direcţiei Generale Educaţie Telenești a menţionat că a văzut fericire în ochii copiilor, profesorilor, părinților:

”De fapt, acest obiectiv este o investiție în viitorul localității or, se știe că încă în Grecia antică mai întâi căutau a fortifica sănătatea copilului, ca mai apoi să-i dezvolte capacitățile intelectuale. Necesitatea creșterii unei generații sănătoase a fost întotdeauna actuală. Sunt mândră pentru chițcăneni, care au reușit în parteneriat cu Consiliul Raional să construiască acest obiectiv”, a menționat dna Pascaru.

La festivitate au participat primarul comunei Alexandru Tăburceanu, președinta raionului Diana Manoli, deputatul Angel Agache, consilierul raional Sergiu Găină, părinți, veterani ai sportului din localitate.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns