Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate. Avocată: justiția comite abuzuri

Poză simbol / Gheorghe Petic / Foto: tv8.md

Membrul Platformei DA, Gheorghe Petic, a obținut marţi certificatul de integritate de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), afirmă avocata sa, Angela Istrati, citată de agora.md.

Potrivit avocatei, Petic a chemat în ultima perioadă de câteva ori ambulanța, iar starea lui de sănătate este „foarte rea”: „Necesită investigații medicale calificate. În cazul în care nu se va interveni, este pusă în pericol viața acestuia”.

Angela Istrati spune că Petic a fost dus la sediul ANI marţi de la ora 5 și jumătate dimineața, iar mașina Poliției a așteptat ca un funcționar al ANI să aducă certificatul la mașină, acuzând un tratament discriminatoriu față de clientul său. Potrivit ei, instanța de judecată a respins toate cererile apărării – de cauțiune sau de arest la domiciliu, Petic continuând să fie cercetat în stare de arest, deși pentru infracțiuni mai grave decât cea de care este cercetat se pot aplica măsuri de siguranță mai puțin grave.

„Cauza penală este numită cu rapiditate spre examinare la instanța de fond din Orhei, practic fiind numite ședințe în fiecare zi, fără a se ține cont că avocații sunt ocupați și cu alte cauze, iar Gheorghe Petic este adus fără a i se acorda masa. Starea lui este foarte gravă”, a mai spus Angela Istrati.

„Venim cu un apel către societatea civilă, către toate structurile naționale și internaționale, partidele politice și organizațiile de apărare a drepturilor omului să se implice în acest caz și să ne ajute să-l eliberăm pe Gheorghe Petic din detenție”, a declarat Istrati.

Amintim că Gheorghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, este suspectat de un viol pe care l-ar fi comis asupra unei femei din Ungheni. Acesta a fost reținut la data de 12 octombrie. Atât Petic, cât și liderii Platformei DA afirmă că este vorba de un dosar politic la comanda conducerii Ministerului Afacerilor Interne, întrucât acesta ar fi demascat o schemă de contrabandă de țigări la frontiera R. Moldova cu România, în care afirmă că este implicată conducerea Ministerului.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns