„Fuziunea” de la Teleneşti m-a consternat…

Sunt consternat de comportamentul liderilor PLDM din Teleneşti, care au trădat electoratul prin fuzionarea cu zişii democraţi ai lui Plahotniuc – partid de “centru-stânga”, dar mai degrabă “de centru”, ceea ce ar însemna “glodul politic”. Peste toate, PD reprezintă o formaţiune bazată pe un grad înalt de corupție.

Cum se vede, liderilor peledemişti din raion le este pe plac “limba moldovenească” şi “moldovenismul” rudimentar al pediştilor, care oficial se autointitulează Демîкратическая партия, tradus secundar în română ca “Partidul democrat”. Câtă făţărnicie, adulare, flatare, linguşeală faţă de ceea ce este străin şi refuz, ignoranţă, neglijare, ură patologică faţă de propriile valori! Trădătorii incorporă, probabil, inspiraţi de zemleakul nostru „de mai sus”, acad. Hotineanu, din motiv că „frunza trebuie să cadă odată şi odată de pe copac”, dar poate ceva în sacoşă sau chiar cec, au aderat la un partid artificial şi fără perspectivă, de culoare surie, tulbure. Aceasta  este faţa reală a grupării politice teleneştene, în esenţă haine, nomade şi întoarse cu spatele la votul oamenilor.

Dragi teleneşteni, rămâne ca dumneavoastră să-i sancţionaţi în modul cel mai sever. Vorbesc sincer: eram întotdeauna mândru de rezultatele alegerilor din raionul meu natal, frecvent primeam laude din partea intelectualilor selecţi din republică. Sper, că pe viitor tradiţia aceasta se va menţine şi înmulţi întru binele nostru comun.

Ar fi bine să vă găsiţi alţi lideri politici, care v-ar reprezenta cu adevărat şi cinstit în organele de stat raionale şi centrale. La moment pe orizont au apărut viteazul haiduc Andrei Năstase din Mândreşti, jurist (Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi), lider al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA); Maia Sandu, o stea lucitoare din Risipeni, Făleşti, economistă (Academia de Studii Economice din Moldova şi celebra Universitate Harvard din SUA), lideră a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS); Viorel Cibotaru din Chişinău, jurnalist excepţional şi filolog (Universitatea de Stat din Moldova), lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) renovat eficient, alte partide politice „de centru-dreapta”, care pot răsturna regimul corupt, oligarhic şi antipopular instaurat la putere în Republica Moldova.

Dr.Teo-Teodor Marşalcovschi, profesor universitar

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns