Furturile din biserici s-au întețit

În primele patru luni ale anului 2019, pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 12 furturi din lăcașele sfinte, în special în mun. Chișinău și raionul Sângerei, câte patru cazuri, iar în raioanele Orhei, Strășeni, Telenești și Vulcănești, câte un caz, relatează unimedia.info.

Obiectele de valoare sau banii lichizi, lăsați la vedere în biserici, sunt o țintă sigură pentru hoți, însă acestea puteau fi evitate, dacă persoanele vizate din teritorii interveneau preventiv cu măsuri de securitate, anunță un comunicat emis de Mitropolie, cu referire la o notă informativă a Inspectoratului General de Poliție.

Analiza efectuată denotă, că majoritatea lăcașelor sfinte nu dispun de pază sau paza este efectuată de către persoane de vârstă înaintată, care nu sunt capabile de a riposta eventualelor atentate criminale.

Întru prevenirea situațiilor de risc, precum și a infracțiunilor de acest gen, de către subdiviziunile teritoriale ale Poliției au fost inspectate 1246 de lăcașe sfinte și organizate 75 de întruniri cu slujitorii bisericești, având drept scop sensiblizarea, ridicarea nivelului de responsabilitate, ce revine fiecăruia și asigurarea unei conlucrări eficiente în vederea reducerii acestor situații.

Poliția îndeamnă bisericile să întreprindă măsuri pentru a diminua gradul înalt de nesiguranță a lăcașelor sfinte și să apeleze la serviciile de pază.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns