Funcţionari disponibilizaţi

Cabinetul de miniștri a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute o hotărâre cu privire la preavizarea unor persoane care dețin funcții publice de conducere de nivel superior, de secretar general de stat și secretar de stat, dar şi de șef și de șef adjunct în cadrul oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, în legătură cu lichidarea acestor funcţii. 

Printre funcţionarii respectivi figurează şi colaboratorii Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Vasile Costin, şef, Victor Vlas, Oleg Tudosan şi Victoria prisacari, şefi adjuncţi.

„Preavizul se acordă cu o durată de 30 de zile calendaristice, termen care curge de la data aducerii la cunoștință funcționarului public a prezentei dispoziții contra semnătură. Persoanelor indicate, care sunt în concediu de odihnă anual plătit sau în concediu medical, prezenta dispoziție li se va aduce la cunoștință contra semnătură în ziua revenirii la serviciu a acestora.

În temeiul art.63 alin.(3) din Legea nr.158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, în perioada de preaviz programul de muncă pentru persoanele respective se reduce cu până la 2 ore zilnic, fără reducerea salariului cuvenit”, se spune în hotărâre.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns