"Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni" în vizită la intelectualii pensionari

Acum câteva zile, membrii Consiliului de administrare al Asociației “Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, Tudor Bogdan și Nicolae Nastas au vizitat la domiciliu mai mulți  foşti profesori, medici, s-au interesat de viața, problemele cu care se confruntă,  înmânându-le totodată câte un cadou din partea Asociației.

Dl Nicolae Nastas, care este și secretarul CO Telenești a relatat pentru ”C” că ”Frăția Teleneștenilor” şi-a propus între alte activităţi și patronajul asupra intelectualilor din oraș, care după pensionare sunt, în virtutea mai multor circumstanţe, daţi uitării de societate: 

”Dna Eudochia Sergheievici, învățătoare, care în curând va împlini vârsta de 90 de ani, a fost nespus de bucuroasă să se întâlnească cu dl Tudor Bogdan, care a activat în domeniul educației. Și ceilalți profesori, medici și lucrători medicali, care au fost vizitați, sunt la o vârstă înaintată și au nevoie de atenție, de susținere din partea băștinașilor și a întregii societăți. Este vorba de foștii profesori Cornelia Jero, Lidia Vleju, Gheorghe Sava, medicul Anatol Domcenco ș.a.”- a relatat dl Nastas.  

Tudor Bogdan, care mulți ani a fost șef al Direcţiei Generale Învăţământ, Tineret şi Sport Orhei ne-a spus că a ținut neapărat să se întreţină cu intelectualii în vârstă de la Telenești:  

”Din partea “Asociației Băștinașilor” le-am adus sincere mulțumiri pentru activitatea dumnealor, le-am dorit să aibă parte de căldura recunoștinţei umane și a satisfacţiei morale, pentru că s-au dăruit comunității cu atâta desăvârșire”.

Tudor Bogdan a precizat pentru ”C” că ”Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni” a reușit să organizeze mai multe activități, inclusiv acordarea de premii celor mai buni elevi de la gimnaziile din Telenești și Mihalașa, învingătorilor unui concurs în memoria victimelor Holocaustului, au sponsorizat concursul tinerilor poeți ”Pe o ramură de grai”, iar acum adună contribuția pentru construcția unui complex sportiv.        

”Astfel teleneştenii împrăştiaţi prin lume demonstrează că au rămas aceiași patrioți pătimași ai baștinii pe care o dorim prosperă, o comunitate care ține la tradițiile ei. Cât privește atitudinea față de oamenii în etate – e o pildă care trebuie să aibă continuitate”- a menționat dl Bogdan.

Ion Cernei      

În imagine: Fostul profesor Gheorghe Sava este foarte bucuros de vizita lui Tudor Bogdan şi Nicolae Nastas (de la dreapta spre stânga).

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns