FOTO// Moldovenii din diasporă sunt obligați să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă

Moldovenii din diasporă sunt obligați să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă. Această dispoziție a fost inclusă în Decizia nr.10 și a fost adoptată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Astfel, începînd cu 01 aprilie 2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin statut de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă.

Persoanele ce intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Vezi modelul de Declarație.

Document / Sursa:Ion Chicu/facebook

 

Distribuie

Lasă un răspuns