FOTO// Marele artist al poporului, Ștefan Petrache, este petrecut astăzi pe ultimul drum.

Marele artist al poporului, Ștefan Petrache, este petrecut astăzi pe ultimul drum. În aceste momente oamenii de cultură și toți cei care l-au cunoscut pe Maestrul Ștefan Petrache îi aduc un ultim omagiu la Palatul Național „Nicolae Sulac”

Inima marelui artist Ștefan Petrache a încetat să mai bată pe 13 ianuarie, după ce în ultimii ani a dus o luptă grea pentru viață. Acesta va fi înmormântat la Cimitirul Central Armenesc din capitală.

Acum aproximativ 11 ani, Ștefan Petrache a fost diagnosticat cu diabet zaharat, iar în ultimii câțiva ani starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în ultima vreme, risca să piardă un picior, și era și demoralizat.

„Nu am niciun sfanţ, doar datorii – pentru aceasta le mulțumesc iubitelor noastre organe de drept. Asta e! (…) Chiar nu mai pot. Nu-mi mai trebuie nici ţară, nici ordine, nici viaţă publică – nu mai vreau nimic… Cel mai mult îmi doresc să mor. Să scape lumea de mine şi eu de ea. Eu mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, dar uite că de soţie, copii şi nepoţi mi-i milă. Nici de încurajări nu mai am nevoie căci, după mine, optimistul este văr drept cu prostul. Poate chiar frate”, spunea Ştefan Petrache, în 2017, într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei Noroc și solistul trupelor „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”.

Sursa: jurnal.md

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns