FOTO// Afaceri pe timp de pandemie. Făceau dezinfectant în condiții antisanitare și-l turnau în sticle pentru clei

Businessul ilegal pe timp de stare de urgență continuă. Poliția anunță că a documentat cinci cazuri de activitate ilicită, privind producerea și comercializarea măștilor medicinale și a gelurilor antiseptice, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19.

În unul dintre cazuri, e vorba de un agent economic care produce clei și soluții pentru construcții. Acesta s-a apucat să producă dezinfectant pe care, nici mai mult nici mai puțin, îl ambala în recipiente pentru clei.

Polițiștii  au  documentat cinci persoane care comercializau dezinfectante, mănuși și măști medicinale în lipsa oricăror acte. Oamenii legii au depistat aproape 5.000 de recipiente cu dezinfectant, în sumă de peste 195.000 de lei, 4.850 de măști medicinale de protecție, în valoare de 50.000 de lei și 100 de perechi de mănuși medicinale, în  valoare de 375 lei.

Pe aceste  cazuri  au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în judecată pentru examinare  și decidere asupra corpurilor delicte.

De asemenea, ofițerii de investigații  au  documentat activitatea frauduloasă a unei întreprinderi, specializată în fabricarea și comercializarea soluțiilor destinate construcțiilor, precum clei, dispersie PVA, adeziv silicat, sticlă sodică.

FOTO: Poliția Republicii Moldova

Agentul economic a produs ilegal o soluție pe care o comercializează drept dezinfectant cu denumirea „Dezigel, gel anti-COVID 19/20”, ambalată în butelii de plastic destinate cleiurilor cu volum de 5 și 0,25 litri.

FOTO: Poliția Republicii Moldova
FOTO: Poliția Republicii Moldova

În urma acțiunilor întreprinse,  polițiștii au ridicat marfa în valoare de peste 191.000.

La fața locului  a fost sesizat Centrul de Sănătate Publică Chișinău, care a constatat activitatea de producere în condiții antisanitare, în lipsa actelor permisive care reglementează producerea substanțelor biocide.

Agentul economic  riscă  proces contravențional sau penal. Poliția cere cetățenilor să fie atenți și să nu pice în plasa escrocilor.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns