Fostul șef al fiscului din Orhei, ex-PLDM-stul Vitalie Balinschi este candidat al Partidului Șor la alegerile parlamentare anticipate din Hîncești

Ex-PLDM-stul Vitalie Balinschi, care în trecut a fost consilier raional la Orhei și șeful Inspetoratului fiscal Orhei,  este candidatul Partidului Șor pentru alegerile parlamentare anticipate din circumscripția uninominală Hîncești, fixate pentru 15 martie. Duminică el a fost ales președinte al organizației teritoriale Hîncești al partidului, iar anterior acesta era prezentat drept vicepreședinte al Partidului Şor sau ”curatorul proiectului “Magazin Social” pe regiunea de Centru a țării”. 

Până a ajunge la Partidul Șor, Vitalie Balinschi, originar din Orhei, a fost un activist de bază al PLDM-ului. La alegerile  parlamentare din 5 aprilie 2009, Vitalie Balinschi fugura pe locul 49 în lista candidaților PLDM. În perioada 2011-2015 a fost consilier din partea PLDM în Consiliul Raional Orhei, iar în anul 2015 a ajuns în consiliul orășenesc Orhei din partea aceluiași partid.
În această perioadă a deținut funcțiile de șef al Inspectoratului Fiscal Orhei, iar apoi cea de șef al Inpectoratului Fiscal Chișinău. După arestarea liderului PLDM, Vlad Filat, Balinschi a trecut în fracțiunea ”Pentru Orhei” a lui Ilan Șor din Consiliul orășensc Orhei.
În ultimii cinci ani Vitalie Balinschi mpreună cu soţia sa au acumulat averii impresionante.Articolul integral „Fostul șef al fiscului din Orhei, ex-PLDM-stul Vitalie Balinschi este candidatura Partidului Șor la alegerile parlamentare anticipate din Hîncești. De la venituri modeste la conturi de zeci de mii în valută , sute de mii ”donații la evenimente de familie” și tranzacții de vânzare uluitor de norocoase”     .

Poate fi citit pe http://radioorhei.info/cine-si-de-ai-cui-sunt-consilierii-care-vor-conduce-orheiul-in-urmatorii-4-ani-vezi-lista/

 

Distribuie

Lasă un răspuns