Fostul comisar al IP Rezina răspunde la învinuiri

Comisarul demisionat de la Inspectoratul de Poliție Rezina, despre care presa a scris că la plecarea din funcție a luat mobila și a demontat climatizorul (condiționerul) a reacționat cu o replică pe facebook.

Iată ce scrie Igor Botea (am păstrat intact textul autorului):

       Stimați cetățeni, dragi prieteni,

Ieri, în mass-media, au fost aduse învinuiri grave și nefondate la adresa mea.

Vreau să punctez pentru cei care au distribuit știrile false și denigratoare la adresa mea, fără a se obosi să-mi dea dreptul la replică, așa cum se cuvine intr-o țara democrată și cum procedează în lumea civilizată presa serioasă care se respectă, dar și pe dumneavoastră stimați cetățeni să va informez din prima sursă, că toate lucrurile pe care mi li-am luat de la fostul loc de muncă, îmi aparțin, care au fost aduse de mine din primele zile de activitate în cadrul IP Rezina pentru crearea condițiilor de muncă care cu regret lipseau și astăzi lipsesc în multe inspectorate din țară.

Țin să vă informez, ca încă la începutul activității mele în această funcție, am depus și raport înștiințînd că folosesc mobilier personal în biroul de serviciu.

Cu privire la speculațiile precum că ar fi venit polițiști de la Chișinău cu sarcina de a mă reține, la fel este o informație falsă si manipulatoare, pe care tendențios cei care au lansat-o au și distribuit-o, cu scopul de a-mi denigra imaginea și a duce în eroare societatea și subalternii mei.

Nu am plecat nicăieri, ba din potrivă, ca un ofițer adevărat și cum se cuvine unui conducator m-am aflat în incinta Inspectoratului de Politie Rezina, pînă nu am făcut cunoștință cu ordinul de demisie emis de IGP.

Ulterior, la 08.07.2019 a fost angajatul Direcție Inspectare Efectiv a IGP, autosesizîndu-se la minciunile, manipulările la care m-am referit mai sus, dezinformări și manipulări lansate la prima etapă pe rețeaua de socializare. După o verificare minuțioasă, cei de la DIE, sau convins că bunurile aflate în evidența contabilă după biroul de serviciu al șefului IP Rezina sunt în incinta IP fără obiecții.

Toate informațiile false lansate de ,,ne,, prietenii mei la prima etapă pe rețelele de socializare, apoi preluate și distribuite de presă, le calific ca atacuri regizate la adresa mea, scopul evident fiind ponegrirea imaginii mele în fața efectivului, societății, colegilor mei din MAI.

Fac un apel către cei care sau grăbit să se dea cu părerea și au adus învinuiri, lansînd informații false cu privire la acest subiect:

Dacă aveți probe, publicațiile în caz contrar, aveți cel puțin bun simț, onoare și dați dezmințiri în presă, sau lăsați aici un comentariu cu scuzele de rigoare și concretizățile că va luat invidia și răutatea înainte, care s-a acumulat față de mine cît am condus aceasta subdiviziune, fiindcă am fost vertical și deciziile mele, nu totdeauna coincideau cu mofturile unor din voi, de asta și ați declarat lucruri false.

Și pentru a pune un punct clar în această istorie, voi publica facturile și unele acte de proveniență, de predare primire a obiectelor respective și las societatea și mass-media sași facă concluzii.

Distribuie

Lasă un răspuns