Fost ministru în Guvernul Filip, propus la funcția de director al Organizației Mondiale a Comerțului

Republica Moldova l-a propus pe Tudor Ulianovschi, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în cadrul Guvernului Filip, pentru funcția de director al Organizației Mondiale a Comerțului. Anunțul este plasat chiar pe pagina OMC, unde este atașată și biografia acestuia, menționează sursa.

Dacă va câștiga concursul, Tudor Ulianovschi ar putea să ia locul actualului director general, Roberto Azevedo, care și-a anunțat demisia la 31 august 2020.

Conform calendarului anunțat de președintele Consiliului general al organizației, David Walker, perioada de nominalizare a candidaților pentru funcția vacantă se va încheia la 8 iulie. La scurt timp după încheierea perioadei de nominalizare, candidații vor fi invitați să se întâlnească cu membrii, în cadrul unei ședințe speciale a Consiliului General, pentru a se prezenta și a răspunde la întrebările membrilor.

Pe site-ul OMC este și biografia candidatului propus de Republica Moldova.

 

Tudor Ulianovschi a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul Guvernului Filip, până în 2019. Anterior, acesta a fost și Ambasador al Republicii Moldova în Elveția, dar și viceministru al Afacerilor Externe.

Distribuie

Lasă un răspuns