Fondatorul companiei de construcţii Glorinal a fost reţinut luni de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

Fondatorul companiei de construcţii Glorinal a fost reţinut luni de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1.500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

Potrivit unui comunicat al CNA, omul de afaceri ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică şi că-i poate determina să urgenteze recepţionarea lucrărilor, efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1, chiar dacă acestea încă nu erau finalizate, fiind depistate numeroase încălcări. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins de la denunţător 1.500 de euro.

Bănuitul şi-a recunoscut vina pe deplin, iar procurorii l-au pus sub învinuire, obligându-l să nu părăsească ţara şi să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate. În acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la șase ani de închisoare sau amendă penală.

În decembrie 2019, procurorii au desfășurat percheziții în 12 locații care aparțin Companiei Glorinal. Perchezițiile au fost efectuate în legătură cu investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ale companiei de construcții care se află în proces de insolvabilitate, atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani.

Compania Glorinal a ajuns una de succes în perioada guvernării comuniste și se vehicula că ar fi condusă din umbră de familia Voronin. Anume în perioada când la cârma ţării se afla Vladimir Voronin, Glorinal SRL a câștigat mai multe licitaţii prestigioase cu statul, printre care restaurarea mănăstirilor Căpriana şi Curchi, şi a Complexului memorial „Eternitate”. În 2008, fondatorul și directorul Companie, Vasile Chirică, a fost decorat de către Voronin cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincţie în stat.

Sursa: anticoruptie.md

Distribuie

Lasă un răspuns