Flăcările au pus stăpânire pe Ivancea, la Festivalul Cucuteni

Peste 1.500 de oaspeți au descoperit misterul culturii Cucuteni și al focului la Festivalul Cucuteni: Flacăra măiestriei.

În cadrul festivalului, vizitatorii au avut posibilitatea să cunoască cele 36 de picturi și 40 de lucrări deosebite din ceramică, create de 20 de ceramiști și pictori de excepție din 10 țări ale lumii. Lucrările vizualizate au fost realizate în mai puțin de 3 săptămâni de către artiști, în cadrul Simpozionului Cucuteni International Art Camp 2018, care s-a desfășurat în aceeași locație.

Toți oaspeții, de la mic la mare, au participat la ateliere de creație de ceramică și pictură în Orășelul Picasso și Arena Olarilor. În Orășelul Meșteșugarilor, peste 20 de meșteri populari și-au expus lucrările, iar vizitatorii au avut posibilitatea să ia cu ei acasă o mică parte din festival, care le va aminti încă mult timp de ziua petrecută la Festivalul Cucuteni. 

Cei mai mici vizitatori ai festivalului au participat la săpături arheologice și au luat cu ei toate bogățiile găsite în pământ. Zona acvatică și piscina cu mingi colorate, asigurate de sponsorul simpozionului – Moldtelecom, au fost solicitate pe tot parcursul evenimentului. Zona acvatică a devenit punctul de răcorire și de distracție pentru toți vizitatorii. 

Pe parcursul zilei au fost organizate două ”ore ale fericirii” (happy hours) pentru mere proaspete și înghețată.

Zona labirintului, asigurată de către sponsorul general al festivalului – Linella, a adus multă veselie copiilor. La fel, pentru toți oaspeții, sponsorul a oferit apă răcoritoare și vin spumant gratuit. 

La apusul soarelui, oaspeții au savurat un concert cu Via Dacă și trupa ucrainească- TOPORKESTRA.

Imediat după concert, a fost descoperită adevărata flacără a măiestriei, cu un show extraordinar de foc și cu predarea unei sculpturi imense de ceramică a focului, creație a mentorului taberei – ceramistul din Lituania, Rytis Konstantinavicius.

 

agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns