Finala a fost cu surprize 

Echipele din Crăsnăşeni şi Ineşti, într-o poză ca amintire împreună cu antrenorii, Igor Legaci, președinta raionului Teleneşti Diana Manoli, vicepreședintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal Ruslan Berzoi.

 

Duminica trecută a finalizat Campionatul raionului Teleneşti la fotbal, ediţia 2018, cel mai impresionant turneu sportiv al anului, care a demarat în luna mai curent și a întrunit 12 echipe. În finală s-au calificat echipa din Crăsnășeni (pe locul III), cea din Negureni (pe locul II),  iar campioană a devenit echipa ”Podis” din satul Ineşti.

După cum  ne-a informat Igor Legaci, președintele Asociaţiei raionale de fotbal Telenești, ieșirea în finală a echipelor din primăriile Crăsnășeni și Negureni a fost surprinzătoare pentru toți amatorii de fotbal din raion și vorbește despre faptul că în localitățile respective s-a schimbat atitudinea față de acest sport:

”În vara curentă la Negureni a fost construit un teren de minifotbal, desfăşurate și alte activități care au sporit pres-tigiul jocului. Şi iată că echipa a demonstrat performanțe. Echipa din Inești s-a clasat pe locul I după ce mai mult timp s-a aflat pe poziții secunde. Este o schimbare de atitudine care până la urmă îşi face efectul”- a  menționat președintele ARF.

Vasile Mărăndici, primarul de Crăsnășeni ne-a relatat că până nu demult satul nici n-a avut echipă:

”Inițiativa a venit din partea tinerilor din sat, iar primăria le-a asigurat condiții ca fotbalul să devină sport de masă în localitate. Am amenajat stadionul,  am procurat  echipamentul necesar, am găsit chiar posibilități de stimulare şi jocul a prins rădăcini. Astfel am dovedit că se poate și că modul sănătos de viață câștigă teren la Crăsnășeni, a menționat primarul.

După cum a precizat dl Legaci, echipele de fotbal se vor întâlni la meciuri şi pe timpul iernii:

„Săptămâna viitoare avem o ședință la ARF, unde trebuie să  elaborăm un plan de activități pentru perioada respectivă. Este dorinţa amatorilor de fotbal”.

Membrii echipelor care au participat în finala Campionatului au fost premiați cu diplome, cupe, medalii şi sume de bani.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns