Fiecare universitate își va stabili propriile condiţii de admitere

Candidații la studii superioare de licență vor putea să se înscrie la concursul de admitere concomitent la mai multe specialități, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

Ca și în anii precedenți, fiecare universitate îşi va stabili propriile termene de depunere a actelor şi propria metodologie de admitere, se arată într-un comunicat de presă al Mi-nisterului Educației, Culturii și Cercetării, citat de IPN.

La calcularea mediei generale de concurs instituțiile de învățământ superior pot utiliza mai multe criterii: notele de la examenele de bacalaureat, media generală a examenelor de bacalaureat, nota medie generală a anilor de liceu, notele pe discipline din anexa la diploma de bacalaureat, notele și mediile din diplomele de studii profesionale sau notele obținute la probele concursului de admitere, conform metodologiilor proprii aprobate de senat, arată sursa citată.

Comunicatul mai precizează că fiecare universitate stabilește taxe de studii aprobate de Consiliul de dezvoltare strategică instituțională, în funcție de specialitate/universitate.

Distribuie

Lasă un răspuns