Festivalul sportului școlar la Șoldănești a întrunit doar patru echipe

La Şoldăneşti, pentru prima dată, s-a desfăşurat Festivalul sportului şcolar. Competiţia a întrunit doar patru echipe, restul motivând că nu sunt suficient de bine pregătiţi. 

Gazdă a fost LT ”Alexei Mateevici”, care dispune de o sală modernă pentru sport şi echipament performant. Elevii și-au măsurat puterile la zece probe sportive. Fiecare echipă a fost formată din cinci băieţi şi cinci fete.

La festival au participat echipe de la instituţiile de învăţământ din satele Cuşmirca, Chipeşca şi liceele teoretice din oraşul Şoldăneşti.

Referindu-se la numărul mic de participanţi, Serghei Bulhac, specialist la Direcţia Raională Învăţământ, a spus că elevii de la alte instituții nu s-au prezentat pentru că nu se simt suficient de bine pregătiți. Potrivit dumnealui, profesorii de educaţie fizică s-au plâns la direcţie că elevii nu au unde şi cu ce se antrena.

Elevii de la Liceul Teoretic ”Alexei Mateevici” din centrul raional au obţinut locul întâi şi dreptul de a merge la Festivalul republican zonal, care se va desfăşura pe 11 februarie curent, la Bălţi. Pe locul doi în prima etapă s-au clasat sportivii din Cuşmirca.

Natalia Rotari

         

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns