Fermierii din Şoldăneşti la cea mai importantă campanie agricolă

La Pohoarna secerişul se desfăşoară cu succes. În câmp au venit preşedintele gospodăriei Pohoarna-Agro Gheorghe Strelciuc şi agronomul-şef (în prim plan).

Secerişul 2019, una din cele mai importante campanii agricole, este în toi în raionul Şoldăneşti.

După cum relatează soldanesti.md, fermierii din partea locului s-au pregătit temeinic ca să efectuieze aceste lucrări în termene optime şi calitativ. Culturile cerealiere şi leguminoase pentru boabe ocupă în raion 10270 ha, dintre care circa 8 mii hectare au fost semănate cu grâu, circa 1,2 mii ha – cu rapiţă, 900 ha – cu orz.

Deşi anul curent este în fond prielnic pentru culturile de toamnă, fermierii afirmă că în afară de condiţiile meteorologice o recoltă bună nu poate fi obţinută fără tehnologii performante şi investiţii, pe care majoritatea s-au străduit să le asigure. La recoltare participă 55 de combine, dintre care jumătate sunt maşini moderne.

La începutul săptămânii curente era pe sfârşite recoltarea orzului de toamnă și a mazării. E în toi treieratul rapiţei şi a grâului.

După cum concretizează sursa citată, conform datelor operative, roada medie de rapiţă este de circa 3,1 t/ha; cea de orz – de 4,0 t/ha; mazăre –2,8 t/ha.

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns