Fermentarea mustului face victime

Roadele toamnei fac primele victime. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, originar din orașul Leova, a decedat după ce a intrat în beci și s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului.

Foto: estnews.ro

Potrivit Inspectoratului General pentru Servicii de Urgenţă, în zilele de odihnă recente salvatorii au fost solicitați în or. Leova pentru a extrage o persoană din beci, care se presupune că s-ar fi intoxicat cu gazele emanate în urma procesului de fermentare a vinului. Este deja al doilea caz anul acesta când un om se intoxică cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului, relatează unimedia.info.

În acest context, Inspectoratul General pentru Servicii de Urgenţă îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării (fierberii) vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie petrecut în încăperi deschise sau la aer liber. Persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului.

Cea mai simplă metodă de a verifica prezența oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. Lumânarea stinsă, înseamnă lipsa de oxigen. În acest caz trebuie de părăsit imediat încăperea. Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere.

În cazul în care există deja o victimă, este importantă apelarea imediată la serviciile de urgență, pentru ajutorul calificat. O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată, dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat.

Distribuie

Lasă un răspuns