Fata care dăruiește optimism şi bunătate

Deși are un fecior bun de însurat, îi spun în continuare ”fată”, pentru că e la fel de tânără și neatinsă de riduri, neajunsuri, cum era acum 30 de ani, când a venit din Cucioaia să continue studiile în școala medie din Ghiliceni.

Mereu cu zâmbetul pe față, Irina Moscaliuc s-a impus prin naturalețea și felul său de a fi, despre care poetul ei preferat, Mihai Eminescu, ar fi spus, că are ”un nu știu cum” și ”un nu știu ce”.

Au trecut anii. Irina a trebuit, uneori, să ia lucrurile de la capăt, dar a rămas la fel de pozitivă și optimistă…

Mai mult! Dăruiește și altor oameni încredere, dragoste și, deseori, surprize neașteptate și necondiționate…

Acum 3 ani, revenită într-o mică vacanță din Italia (unde s-a stabilit de mai mult timp), ne-a invitat să savurăm împreună muzica lui Giuseppe Verdi (opera ”Traviata”) la Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău.

Anul acesta, cu ajutorul nemijlocit și absolut dezinteresat al Irinei, tânărul Vladimir Potlog din Telenești a editat și a lansat prima sa carte de poezii ”Cea mai tandră ființă a naturii”…

Când i-am auzit acum câteva zile vocea la telefon, m-am bucurat enorm. Pentru că de fiecare dată avem teme de discuție și de fiecare dată Irina mă molipsește cu optimismul ei debordant. Apoi Irina Moscaliuc, fosta mea elevă, mi-a pășit pragul casei. Un oaspete drag sufletului meu. Fata, care, grație bunătății, optimismului nativ, rămâne mereu tânără și plăcută… Am răsfoit amintiri, am savurat gustul cafelei italiene…

Irina s-a grăbit să ajungă la tânărul Vladimir Potlog, să-l încurajeze pentru alte scrieri – optimismul Irinei și bunătatea ei sunt pentru el cel mai eficient tratament terapeutic (în imagine).

Dragă Irina, să-ți dăruiască Dumnezeu sănătate, că restul (inteligență, mărinimie, dragoste de oameni, caritate, atenție față de părinți…) Creatorul ți-a dat cu vârf și îndesat!

Maria Vleju

 

Distribuie

Lasă un răspuns