Familia Stegărescu a îndemnat conducerea raionului să fie optimistă

Cu ocazia Zilei Familiei, care se omagiază pe 15 mai, președinta raionului Telenești, Mariana Ombun, însoțită de către vicepreședintele Alexandru Tăburceanu, șefa Direcţiei Generale Educaţie, Alina Pascaru și Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, dar şi primarul comunei Ratuş,  Tudor Ţurcanu au vizitat două familii longevive din satele raionului. Demnitarii le-au înmânat flori și cadouri, totodată s-au interesat de viaţa și problemele acestor cupluri.

Este vorba de soţii Efim și Maria Stegărescu din Sărătenii Noi, comuna Ratuș şi Dumitru și Valentina Gorea din Verejeni. Ambele familii marchează 64 de ani de viaţă conjugală.

Mariana Ombun, preşedinta raionului, spune că anul acesta Ziua familiei va fi modestă: ”În anii precedenţi, de regulă, organizam festivaluri, omagiam familiile numeroase şi pe cele cu nou-născuţi, dinastiile și cuplurile longevive, tradiție care aduna multă lume. Cu regret, Covid-ul ne-a stricat planurile, dar am decis oricum să vizităm familiile mai longevive. Pe 16 mai au avut loc asemenea întâlniri cu familiile numeroase din mai multe sate, cărora  primarii, alţi factor de decizie le-au înmânat flori și cadouri”, ne-a relatat preşedinta raionului.

Elena Stegărescu, fii-ca mai mare a cuplului Stegărescu, care locuişte la Ratuș, ne-a spus că părinţii ei au crescut cinci copii, dar ei nu au simțit necazuri şi lipsuri, deşi nu le-a fost uşor să-şi întreţină familia numeroasă:

”Am fost învățaţi să muncim de mici, iată de ce, ajunși la maturitate, am fost pregătiți pentru a înfrunta orice problemă, a ne descurca, a ne ajuta şi susţine reciproc, dar şi a ne bucura de reuşite şi succese ca între fraţi,” spune dna Elena. 

Maria Stegărescu ne destăinui secretul unei vieți fericite în cuplu: ”Cel care crede că are caracter mai puternic trebuie să înveţe şi să cedeze în anumite situaţii. Ați luat în seamă că în satul nostru, Sărătenii Noi, sunt multe asemenea familii numeroase, unde părinţii sunt exemplu pentru copii, duc o viaţă îndelungată împreună? E vorba şi de tradiţii, de educaţie, dar cred că cel mai mare rol îl are atmosfera sănătoasă și ecologia favorabilă a locului”- ne-a spus dna Maria.

Familia Stegărescu a îndrumat conducerea raionului să fie optimistă şi să nu-şi piardă speranţa că totul va fi bine, afirmând că toate probleme, inclusiv pandemia prin care trecem acum, sunt lucruri vremelnice:

”Au fost vremuri și mai grele, dar noi nu ne-am pierdut speranța. E cel mai mare păcat să pierzi încrederea în ziua de mâine”- le-a spus Efim Stegărescu conducătorilor raionului.

În imagine: Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, Mariana Ombun, președinta raionului Telenești şi Alexandru Tăburceanu, vicepreședintele raionului (de la stânga) în vizită la familia Stegărescu din Sărătenii Noi.

 Dina Zavatin, asistentă socială în Primăria Ratuș                                                                                                               

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns