Fabrica de cablaje din Orhei – una din cele mai moderne în R.Moldova

Astăzi va fi inaugurată oficial fabrica companiei germano-nipone “Sumitomo Electric Bordnetze” (SEBN) din Orhei, la moment una din cele mai moderne întreprinderi din industria automotivă.

 

Nina Ungureanu, responsabilă pentru relațiile cu mass-media la întreprindere a menționat pentru CUVÂNTUL că la evenimentul de inaugurare urmează să participe Jerzy Laluk, director general al SE “Bordnetze” SRL, Oliver Schacht, director executiv al SEBN SE, Kenichi Urushibata, managing executive officer, “Sumitomo Electric Industries” Ltd, Mitsuo Nishida, vicepreședinte executiv, “Sumitomo Electric Industries” Ltd. De asemenea va fi prezent Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, numeroși oaspeți, angajați ai companiei în frunte cu Igor Corman, directorul întreprinderii Orhei a SE “Bordnetze” SRL.

Lucrările pe un şantier cu suprafaţa de peste 8 ha au început în septembrie 2016 şi au fost executate de compania austriacă “Strabag”. Investiția în construcţia fabricii, care ocupă o suprafață de circa 27 mii m.p., se estimează la circa 22 mil. euro. Investițiile în echipamentul modern sunt evaluate la câteva milioane de euro. Prima fază a investiției se cifrează la circa 30 de milioane de euro.

Actualmente, la întreprindere activează peste 350 de angajați, numărul acestora urmând să crească până la circa 2500 de persoane.

De notat, că “Sumitomo Electric Bordnetze” SE este un producător de top de cablaje pentru industria auto mondială și are în prezent mai mult de 31.000 de angajați în 28 de locații din 15 țări. SEBN SE este membru al “Sumitomo Electric Industries Group”, care include aproximativ 389 de companii în mai mult de 40 de țări din întreaga lume, numărul total de angajați depășind 240 000 de persoane.

SE “Bordnetze” SRL (SEBN MD), companie-fiică a “Sumitomo Electric Bordnetze” SE, a fost înregistrată în decembrie 2015. Proiectul investiţional este implementat în cadrul subzonei situată în orașul Orhei a Zonei Economice Libere „Bălţi”.

 Ion Cernei

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns