Experții ucraineni au luat în calcul ipoteza unui atac cu o rachetă

Experții ucraineni au luat în calcul mai multe versiuni ale prăbușirii avionului Boeing 737, de pe ruta Teheran-Kiev, inclusiv ipoteza unui atac cu o rachetă Tor, fabricată în Rusia și vor căuta posibile resturi ale acesteia la locul accidentului, informează Unian.net

Potrivit jurnalistului ucrainean, Iurii Butusov, declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov.

Potrivit acestuia, a fost instituită o comisie pentru investigarea dezastrului a ajuns deja la Teheran. Grupul de lucru este format din 45 de persoane și include specialiști care participă la investigația internațională privind doborârea avionului malaezian Boeing MH-17, la 17 iulie 2014, pe teritoriul Ucrainei.

Experții studiază mai multe versiuni ale prăbușirii aeronavei. Cele mai importante ipoteze luate în calcul sunt:

– Coliziunea avionului cu o rachetă antiaeriană, posibil Tor, sau cu un alt obiect zburător;

– Distrugerea și explozia motorului din motive tehnice;

– O explozie în interiorul aeronavei ca urmare a unui atac terorist.

Potrivit lui Iurii Butusov, Comisia ucraineană coordonează în prezent cu autoritățile iraniene problema accesului la locul accidentului și intenționează să caute resturi de rachete antiaeriene „Tor”.

„Ancheta privind moartea cetățenilor ucraineni se află sub controlul personal al președintelui Ucrainei, vom informa imediat societatea ucraineană și mass-media despre toate datele care pot fi publicate”, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al ucrainei.

Sursa: unimedia.info

 

Distribuie

Lasă un răspuns