Executivul raionului Rezina a rămas fără doi vicepreşedinţi

Consiliul Raional Rezina, convocat marţi într-o şedinţă extraordinară, a abrogat propriile decizii adoptate în şedinţa din 25 noiembrie 2019 privind stabilirea numărului de vicepreşedinţi ai raionului şi alegerea în aceste funcţii a Aureliei Grigoriţă şi a lui Teodor Cuculescu propuşi de fracţiunea PDM.

 

Consiliul a procedat astfel în baza notificărilor Oficiului teritorial Orhei al Cance-lariei de Stat, care a constatat că deciziile respective au fost adoptate cu încălcarea prevederilor Legii nr. 438 din 2006 privind administraţia publică locală. Atunci, preşedintele raionului, imediat cum a fost ales, a propus să fie aleşi doi vicepreşedinţi şi candidaturile acestora înaintate de fracţiunea PDM. Consilierii din partea PPDA au replicat că, procedând astfel, se încalcă Legea, or preşedintele raionului, în cadrul aceleiaşi şedinţe, înainte de a fi înregistrat în Registrul de Stat, încă nu avea dreptul să propună spre alegere vicepreşedinţii raionului. În pofida acestui fapt, consilierii PDM şi PSRM au votat proiectele de decizii respective.

Un grup din 10 consilieri a făcut o interpelare la Cancelaria de Stat, care a notificat cele trei decizii. Proiectul de decizie pregătit pentru şedinţa Consiliului de marţi pe cele trei notificări prevedea respingerea lor. Dar, după o rundă de dezbateri controversate, majoritatea consilierilor au decis să abroge deciziile din 25 noiembrie privind alegerea celor doi vicepreşedinţi.

 

 

Reporter „C”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns