Europarlamentar: Retragerea proiectului privind votul electoral mixt e singura decizie raţională

Reprezentanții Partidului Democrat Pavel Filip, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc s-au întâlnit la Bruxelles și cu europarlamentarii care se opun întroducerii sistemului electoral mixt în Republica Moldova, inclusiv cu Cristian Preda din grupul Popularilor Europeni.

Acesta a menționat că, în situația care s-a creat în prezent, există o singură decizie rațională: retragerea proiectului de modificare a sistemului electoral din Republica Moldova, relatează agora.md.

“Cred că în Republica Moldova cetățenii așteaptă altceva, nu sisteme electorale care să permanentizeze șederea la putere a câtorva personaje”, a declarat Cristian Preda, concretizând că aceasta “nu este doar o opinie individuală, nu este doar a unui grup politic, toți europenii văd lucrurile în acest fel”.

Întrebat dacă va fi alocată de către UE asistența financiară de 100 milioane de euro în cazul când nu se vor respecta toate recomandările Comisiei de la Veneția, parlamentarul a spus: „Nu, pentru că așa a decis Comisia din Parlamentul European și probabil așa va decide și plenul Parlamentului European care se va pronunța peste două săptămâni”, notează sursa citată.

În imagine: Cristian Preda. Sursa: RFI România

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns